5 болести, при които ракията помага

болести, при които ракията помагаРакията може да бъде в помощ при много повече от 5 болести. Преди да направите рецептите, които са доста популярни и изпробвани през годините, длъжни сме да поясним, че ракията помага само употребена в указаните количества и по указания начин. И освен това, трябва много дебело да подчертаем, че ракията не лекува. Тя може да облекчи някои състояния, но не и да ликвидира напълно болестта.

 

Рецепта при бронхит

Направете смес от 500 мл. ракия, 10 броя счукани карамфилчета, няколко зрънца счукана медицинска дъвка, 5 гр, боров терпентин и 5 мл. нишадър. Настойката престоява 8-10 дни и се прецежда. Пие се сутрин и на гладно по 1 супена лъжица (минимум 30 мин. преди хранене).

 

Лечебна масажна настойка

В около 200 мл. силна ракия се разтваря 20 мл. камфор. Преди лягане с тази смес се разтрива цялото тяло на болния, който след това изпива 1 чаена чаша липов или бъзов чай с мед и се завива добре, за да се изпоти. Сместа е достатъчна за около 3-4 разтривки.

 

Лечение на язва

В 1 литър гроздова ракия се накисват 4 супени лъжици цветове от жълт кантарион. Държи се на слънце и след седмица се прецежда. От настойката се пие 3 пъти дневно по 1 ракиена чаша преди хранене. Добре е сутрин на гладно да се изпива по 1 супена лъжица зехтин.

 

Подагра

В 500 мл. ракия се разтваря 10 мл. камфор. Разбива се добре. Вечер се прави компрес на болезненото място. Сменя се 4-5 пъти.

 

Ревматизъм и шипове

В силна ракия се накисват листа от репей. След 24 часа се изваждат и се налагат върху болезнените места, предварително намазани със свинска мас. Превързват се с вълнен шал. Лечението трае 1 седмица. След кратка почивка се повтаря.