За какво помага чаша вино

За какво помага чаша виноСъдържащият се във виното ресвератрол предпазва организма от редица болести. Всички са чували максимата, че истината е във виното. Тя може да се перифразира и да се каже, че здравето също е във виното, особено в червеното. Освен, че има безброй полезни вещества, които предпазват сърцето, съдовата система и артериите, виното носи и настроение, а с него и здраве. Разбира се, става въпрос за чаша червено вино на ден, а не за бутилка или две. Не забравяйте дозата, която, ако се превиши, се превръща в отрова.

 

 

Вижте срещу какво помага чаша червено вино!

Испанските учени потвърждават това, като доказаха, че хората, които често употребяват малки количества вино, боледуват много по-малко и са по-малко склонни да изпадат в депресии. Благоприятното въздействие на виното върху човешкото здраве беше установено преди това, когато стана ясно, че виното намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет от 2 тип, дихателни проблеми, снижава риска от развитието на рак на дебелото черво и забавя появата на деменция. Наред с всичко това чаша червено вино на ден предотвратява образуването на камъни в жлъчката и като цяло удължава живота.

 

Смята се, че лечебната сила на виното, открита още от древните народи, се крие в ресвератрола, който виното съдържа и който оказва защитно действие върху някои части на мозъка. Вече е доказано, че именно ресвератролът влияе за подтискане на раковите заболявания, а така също понижава кръвното налягане, намалява нивото на кръвната захар и предпазва от атеросклероза и болестта на Алцхаймер.

 

Особено полезният ресвератрол се съдържа също така и в някои други плодове, освен гроздето. Той може да бъде открит също и в какаото и непечените ядки.